Photo: Yann Revol

For this occasion the artist was invited to work inside the gallery space concomitantly with its renovation.

Sande’s research has been guided towards the possibilities of the picturial and architectonic versatilities from the used construction materials. Through the revolving of the architettonical perspectives, Sande has transfered the former space’s floor onto the actual gallery’s walls as in a real and proper pictorial gesture, thus questioning the potentialities of interaction between the parquet flooring slabs and the common building material such as MDF, wall filler and paint.

The result is a reinterpretation of the exhibition’s space that animates a dialogue among the artworks thanks to reciprocal and continous cross references between materials and colours.

at Galerie Antoine Levi, Paris

25 January – 16 March 2013